Over ons

Het natuurgebied en de woonboot zijn privé-bezit en een uit de hand gelopen hobby. Zo’n vijfendertig jaar geleden is het terrein door ons afgerasterd om te voorkomen dat men de omgeving bleef vervuilen met zwerfvuil zoals blikjes en plastic. Vanaf dat moment zijn wij begonnen met het ontwikkelen van het gebied en de bouw van de woonboot. Elk jaar zagen wij de natuur meer opbloeien en rijker worden doordat ook zeldzame vogels en andere dieren deze rustige plek opzochten om te nestelen en jongen te krijgen.

Inmiddels is het terrein uitgegroeid tot een prachtig natuurgebied dat, evenals de woonboot, door ons wordt gekoesterd en onderhouden. Aan dat onderhoud zijn aanzienlijke kosten verbonden. Daarom hebben wij besloten om de woonboot incidenteel te verhuren vanuit Emergo Amsterdam B.V.. Met de opbrengst uit de verhuur kunnen de kosten van onderhoud enigszins worden gedekt. Wij zijn dus geen commerciële instelling maar verhuren de woonboot uitsluitend als tegemoetkoming in de kosten van onderhoud.

Onze doelstelling

Het natuurgebied en de woonboot zijn het resultaat van jarenlange harde arbeid. Ons doel is om het gebied de komende jaren nog mooier te maken en de natuur nog meer de ruimte te geven. Bij alles wat er wordt gedaan en gebouwd, staat het belang van de natuur en de rust voorop. Wij zijn hier dan ook dagelijks te vinden behalve wanneer het wordt verhuurd.

Wij willen deze unieke plek graag met anderen delen in een land waar de ruimte voor natuur en rust steeds beperkter wordt. De woonboot wordt echter niet aan iedereen verhuurd. Onze gasten moeten net als wij het belang van de natuur en de rust voorop stellen. Dat betekent dat het niet de bedoeling is dat u op welke manier dan ook (geluids)overlast veroorzaakt, het gebied of de boot vervuilt of op een andere manier schade toebrengt.

Als u op zoek bent naar een vakantieparkomgeving, behoefte heeft aan enorme luxe of het gezelschap van andere vakantiegangers, dan bent u bij ons aan het verkeerde adres.